Prestanite pomagati Hamasu, ukoliko ne želite da Gazu pretvorite u centar smrti      |      Nadam se da ću nagovoriti premijerku RS-a da zajedno gledamo Zmajeve      |      Na Tajvanu se srušio avion TransAsia, poginula 51 osoba!      |      Majka poginulih dječaka: "Sin me pitao - što ako se avion sruši, a ja sam ga pustila da poleti... Zašto?"      |      Vijeće ministara: Utvrđen zakon o carinskoj politici BiH u skladu sa evropskim propisima      |      Motiv ubistva 22-godišnje Emine Kahrić je ljubomora?!      |      
       24.07.2014              
Report.ba
NASLOVNA    VIJESTI     SPORT    MAGAZIN     ZDRAVLJE    INFO
Federalni zavoda MIO/PIO
Isplata penzija za mjesec maj počinje 6.juna
Autor: Haris   27.05.2013 - 17:46
Isplata penzija za mjesec maj započet će u četvrtak, 6.juna, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana u Tuzli. 

Prema istoj odluci, penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, zajamčena i najviša penzija ostaju iste kao i prethodnih mjeseci te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30, a najviša 2.071,50 KM. 

U skladu ranije donesenoj odluci Vlade Federacije, penzije koje se dijelom ili u potpunosti finansiraju iz budžeta FBiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu majskih penzija, s uračunatim troškovima, iznose oko 143 miliona KM, saopšteno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO. 

(Fena/MOJportal)