Nožem izbo svoju djevojku Mirelu Batanović iz BiH, pa joj na tijelu urezao okultni simbol      |      Nesreća na vojnoj vježbi: Pilot poginuo nakon sudara aviona      |      Uhapšeni u akciji Gibraltar oštetili budžet za više od 5 miliona eura      |      Bh. dobavljači odgovaraju: Krivična prijava protiv Tuša      |      Bh. građanima izdato 14.110 biometrijskih pasoša      |      Banja Luka: Počinje unutrašnje oslikavanje džamije Ferhadija      |      
       22.10.2014              
Report.ba
NASLOVNA    VIJESTI     SPORT    MAGAZIN     ZDRAVLJE    INFO
Federalni zavoda MIO/PIO
Isplata penzija za mjesec maj počinje 6.juna

Autor: Haris   27.05.2013 - 17:46
Isplata penzija za mjesec maj započet će u četvrtak, 6.juna, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO koja je održana u Tuzli. 

Prema istoj odluci, penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO-u bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da najniža, zajamčena i najviša penzija ostaju iste kao i prethodnih mjeseci te tako najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30, a najviša 2.071,50 KM. 

U skladu ranije donesenoj odluci Vlade Federacije, penzije koje se dijelom ili u potpunosti finansiraju iz budžeta FBiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu majskih penzija, s uračunatim troškovima, iznose oko 143 miliona KM, saopšteno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO. 

(Fena/MOJportal)
Marketing

 

 
 
NogometLiga prvaka; Real pokorio Anfield, 70. pogodak Ronalda: Juventus pao u Pireju
Nemoguće Da li je ovo najgore izvedeni jedanaesterac u historiji?
Detalji brutalnog ubistva u blizini SalzburgaNožem izbo svoju djevojku Mirelu Batanović iz BiH, pa joj na tijelu urezao okultni simbol
Muške želje za bolji seks
Koje "izgovore" žene koriste kada žele da izbjegnu seks?
Kratki test koji će vas na kraju totalno iznenaditi!
Bh. pjevačica Donna Ares: Imam potpuno povjerenje u ljekare koji me liječe
SvijetNesreća na vojnoj vježbi: Pilot poginuo nakon sudara aviona
BiHUhapšeni u akciji Gibraltar oštetili budžet za više od 5 miliona eura
BiHBh. dobavljači odgovaraju: Krivična prijava protiv Tuša